Restaurering af metal emner.
Søe Jensen & Co. kan reparere eller restaurere diverse emner. Sølv slaglodning, slibning, polering, overflade behandling, Tig/CO2 svejsning.
Sandstøbning, cirpadue støbning.

Materialer: Messing , bronce, kobber, rustfristål, aluminium.

Her et eksempel på en bygning der er bevaringsværdig, i stedet for, at købe nye udskyderstænger, har vores kunde valgt, at restaurere de eksisterende emner. Polering i forhold til, at købe nye er ca. 20% af nypris, så ikke kun bevarer man den klassiske arkitektur, men man har faktisk også sparet en del penge ved samme lejlighed.

Her var en opgave på dàngleterra, hvor de gamle lampetter i værelserne var udført i lakeret messing.

Først demontering, så aftræk af lak og så forsølvning samt montering af  nye kabler og fatninger.

Her er et eksempel på en kunde der foretrækker, at udfører nye messing stromkroge i sandstøbt messing.

Vi fik en stål (hvidmalet) stormkrog, derefter skanede vi den og fik lagt nogle procent på alle mål eftersom der er svind på størrelsen, når man sandstøber.

Her ser du et modelbræt, hvor vores 3D printer har udført 8 modeller, støberiet har så lagt indløb og vedlagt på siden øskner. Det gælder om, at fylde så meget på et bræt (kg-antal), så man får så mange emner på , som en formkasse kan indeholde.

De færdig støbte emner er nu blevet skåret af fra indløbene og skal så håndslibes og håndpoleres. Slibning sker minimum over 2 gange først med grovt papir og anden gang med fint slibepapir.

Derefter håndpoleres, hvor temperaturen på emnet ligger på ca. 100 grader.

Der udføres huller og forsænkninger.

Det færdige produkt ser så sådan ud.

Kirke, hvor der blev udført ny støbemodel ,der skulle være 100% identisk, med kirkens nuværende dekorations emner. Alle emner skulle så patineres og sølv slagloddes.